Arrivederci bella Italia - Reisverslag uit Rome, Italië van Liza - WaarBenJij.nu Arrivederci bella Italia - Reisverslag uit Rome, Italië van Liza - WaarBenJij.nu

Arrivederci bella Italia

Door: Liza van der Veeken

Blijf op de hoogte en volg Liza

28 Juli 2010 | Italië, Rome

Buona sera!

Hier alweer het op één na laatste verhaaltje, dit keer weer vanuit Rome. Hier zijn we namelijk vanmiddag teruggekeerd! De tijd is echt voorbij gevlogen de afgelopen anderhalve week! Heb echt een supervakantie gehad, maar inmiddels ben ik ook wel echt doodmoe… ben toe aan lekker uitslapen en gewoon even luieren (A)

Maargoed, wat hebben wij vandaag, deze laatste dag nog gedaan? Nou vanmorgen zijn we om half 9 opgestaan, en we hadden er toch allebei wel een beetje moeite mee om uit bed te komen… Onze voetjes waren nog steeds niet hersteld, haha! Op een gegeven moment toch nog ergens wat puf gevonden om op te staan, en toen ook maar meteen doorgegaan naar het ontbijt om even op krachten te komen.
Na het ontbijt hebben we onze koffers weer even georganiseerd, want opnieuw lagen de spullen door de kamer te zwerven! Daarna uitgecheckt en om 10.50 zaten wij alweer in de trein op weg naar Rome, waar wij om 12 uur arriveerden. Meteen maar doorgelopen naar het hotel (dit keer wel in Viminale, de waterschade is verholpen!) om daar eventjes lekker op bed te ploffen.
In de middag zijn we allereerst met de metro richting Trevifontein gegaan. Daar in de straatjes wat geshopt voor souvenirs, en natuurlijk bij die heerlijkste ijszaak van Italië ons laatste ijsje gegeten. Vervolgens zijn we voor de verandering eens een keer vroeg gaan eten, jaja om half 7 zaten wij aan de tortellini! Na het eten weer de metro gepakt, dit keer richting het Collosseum. Hier hebben we nog even rondgelopen, de nodige gekke foto’s en filmpjes gemaakt, en het prachtige Collosseum by night bewonderd!
Toen waren we echt kapot… en zijn we lekker teruggegaan naar het hotel en ga ik zo mijn oogjes sluiten. Morgen weer vroeg op, want morgenmiddag zitten we alweer in het vliegtuig naar huis….:(

Wist je dat:
- Ik een ster ben in vergeten? Het begon met de SD-kaart, even later vergat ik mijn schoenen aan te doen (heb ik de hele dag op van die rotte straatjes op slippers moeten lopen…. niet fijn!) en vandaag was ik weer de kaart van Rome vergeten… oeps! Gelukkig de weg wel gevonden :D
- Bijna al onze kamers in de hotels op het eind van de gang waren? Alleen die in Florence was aan het begin.
- De sterren van de hotels in Italië niet zo heel veel willen zeggen (een tweesterren-hotel kan zelfs nog beter uitvallen dan een viersterren-hotel, bij ons in ieder geval wel!).
- De liften steeds groter werden naarmate wij in meer hotels kwamen. Alleen deze laatste nacht is de lift weer wat kleiner.
- We vaak op hoge verdiepingen hebben gezeten? Zo hebben we veel op de 3e en de 5e verdieping geslapen. In Venetië was het zelfs zo dat we met onze koffers helemaal naar de 3e verdieping moesten lopen, want daar was geen lift! Niet echt handig…

En ehh, meer foto’s dan er nu op de site staan komen er niet bij, want ik heb geen opslagcapaciteit meer, haha! Hebben overigens in totaal meer dan 1000 foto’s gemaakt, dus er valt voor de mensen thuis nog heel wat te bekijken!

Morgen weer lekker naar huis (of ja, lekker… in ieder geval even bijtanken!) en dan zit de reis er toch helaas al weer op….
Tot dan!

Veel liefs en kusjes,
deze laatste nacht vanuit Rome!