Prossima fermata: Napoli e Pompeii
Door: Liza van der Veeken
Blijf op de hoogte en volg Liza
27 Juli 2010 | Italië, Napels
Laat ik bij het begin beginnen. Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan (kwart voor acht), en hebben we weer lekker ontbeten op het dakterras. Vervolgens weer terug naar onze kamer, om daar onze koffer weer in te pakken (ja, het was best een rotzooi, dus alles moest opgeruimd en georganiseerd in de koffer!). Even later uitgecheckt om om 10.00 de trein te pakken naar Napels.
Na iets meer dan een uurtje in de trein gezeten te hebben, kwamen we aan in Napels. Vanaf het station naar het hotel gegaan om onze koffers te loodsen, waarna we meteen doorgingen naar Pompeii. De reis hiernaartoe hebben we overigens afgelegd in een soort metrotrein (het zag er zeg maar uit als een metro, maar had veel meer zitplaatsen en reed boven de grond).
In Pompeii hebben we de hele dag (vanaf 13.00 tot 18.00) rondgelopen, met slechts heel af en toe een stop om te zitten. Je kunt je dus misschien wel voorstellen dat onze voetjes erg zeer deden aan het eind van de dag! Ook waren die van mij zeer smerig (Sanne had schoenen aan, ik slippers), want we liepen de hele dag op van die oude paadjes waar nogal veel stof opwaaide, haha!
Het was overigens wel echt de moeite waard! Hebben superveel gezien, veel uitleg gehad (van een gids) en hadden een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en natuurlijk ook de Vesuvius! Ga niet tot in details treden, want daarvoor moet je zelf maar een keertje gaan (A) En anders heb je misschien wat aan de foto’s op de site! (http://picasaweb.google.nl/xxxliza1/Italie2010#)
Na Pompeii zijn we, na ongeveer 3 kwartier in het metrotreintje te hebben gezeten, teruggegaan naar het hotel om even bij te komen. ’s Avonds nog lekker ergens gegeten, straks nog even douchen en dan kruip ik weer lekker in mijn bedje om wat bij te slapen!
Ciao e baci!
27 Juli 2010 - 21:31
Silvia:
Of heb je gewoon zweetvoetjes waar het stof dan aan blijft plakken?? gna gna gna.....
Zo te lezen heel erg veel gezien in een korte tijd! Ook mooi!! Geen wonder dat je voetjes zeer doen....wel heel erg leuk om je avonturen te lezen!!