Het is oranje, laten we oversteken!
Door: Liza van der Veeken
Blijf op de hoogte en volg Liza
24 Juli 2010 | Italië, Rome
Pff jeetje de vijfde dag is alweer voorbij, we zijn al op de helft! De tijd vliegt hier echt, maarja dat is een goed teken.. toch? Oke, hieronder weer een hopelijk leuk verhaaltje om te lezen over onze belevenissen van vandaag!
Vanmorgen rond 8 uur werden we allebei wakker van de wekker, voor de eerste keer echt de hele nacht doorgeslapen, superlekker bed! Daarna snel wat ontbeten om vervolgens rond 9 uur Florence te gaan bezichtigen. Allereerst zijn we naar Galleria dell’ Academia gelopen. In deze gallerij staat namelijk de echte David (dat kunstwerk van Michelangelo). Toen wij er aankwamen stond er echter een hele lange rij, dus besloten we om deze bezienswaardigheid toch maar over te slaan.
Maar niet getreurd, we hebben nog vele andere dingen bezichtigd! Allereerst hebben we de Dom van Firenze bekeken, althans van de buitenkant. Ook echt een prachtig gebouw, zie foto’s. Even later zijn we doorgelopen naar een pleintje, waar de ‘Neptunusfontein’ stond, ook erg mooi! Daar even lekker gezeten om ook de andere beelden die er stonden rustig te kunnen bekijken.
Wat later weer een stukje verder gelopen, dit keer richting de Ponte Vecchio. Was ook zeker de moeite waard! Een heel mooi uitzicht vanaf de brug, en al die winkeltjes op de brug zelf ziet er heel leuk uit :)
Na de Ponte Vecchio waren we nog niet klaar, want hebben nog een hele klimtocht gemaakt! :O Jaja, een stukje verderop was namelijk Palazzo Pitti en de tuinen van Boboli (Giardino di Boboli). Daar natuurlijk wel even een kijkje genomen. Was zeker de moeite waard, want we hadden een prachtig uitzicht over de stad vanuit de tuinen! Het was dan ook wel echt een hele klim, dus we waren wel doodop toen we boven waren!
Al met al waren we uiteindelijk om half 1 terug bij het hotel. Nog snel even wat boodschappen gedaan (wat eten en drinken voor in de trein). Vervolgens dus om half 2 in de trein naar Rome gestapt, waar we om 3 uur aankwamen (een kwartier eerder dan gepland!).
Vervolgens naar ons hotel ‘Viminale’ gelopen. Eenmaal daar aangekomen zegt de meneer achter de balie ‘I’ve got some good news and some bad news, which do you want to hear first?’. Oeps dachten wij, niet echt een goed begin! Nouja wij wilden eerst het slechte nieuws wel horen. Nu bleek dus dat er in een heel stel kamers geen water was, dus dat wij niet in dat hotel konden verblijven! ‘Oke.. wat is dan het goede nieuws?’ wilden wij weten.. Nou we konden dus naar een ander hotel, met dezelfde faciliteiten en dichter bij het station, en de taxi zou voor ons betaald worden. Dus hebben we dat maar gedaan! Nu verblijven we de komende drie dagen dus in hotel ‘Torino’, een heel stuk dichter bij het station en in een lekker relaxte kamer! :) We hebben zelfs een balkonnetje!
Natuurlijk voor we gingen wel even gevraagd of we vier dagen later wel in het hotel (Viminale) terecht konden, want dan slapen we er weer (de laatste nacht voor we naar huis gaan). De meneer verzekerde ons dat alles tegen die tijd weer verholpen zou zijn en dat we er dan gewoon konden verblijven ;)
Na onze koffers een beetje uitgepakt te hebben op de kamer, zijn we daar eerst even lekker gaan liggen, want we waren echt moe! Een halfuur later toch maar wat moed bij elkaar geraapt om op te staan. Naar het station gelopen en daar onze Rome Pass gekocht. Even voor de duidelijkheid: dit is zeg maar een kaart waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kan reizen voor 3 dagen, waarmee je gratis 2 musea binnenkan (Colloseum, Paletijn en Forum
Romanum vallen onder 1 museum!) en je alle rijen lekker voorbij kunt lopen!
Laat ik niet verder afdwalen… met deze Rome passen dus op de metro gestapt naar……….. het Colloseo (Colloseum voor ons Nederlanders!). Daar even een rondje omheen gewandeld, want het ging helaas net dicht. Vervolgens maar weer teruggegaan naar ons hotel om daar lekker te relaxen en dadelijk niet al te laat naar bed te gaan, want het worden nog een paar lange dagen!
Hier nog even een paar ‘Wist u dat’:
- De voetgangersstoplichten hier niet uit 2, maar uit drie kleuren bestaan: Groen, oranje en rood. Als het stoplicht op oranje springt, lopen wij nog altijd vrolijk door… want dat oranje lichtje blijft wel een minuut branden!
- Ik inmiddels al wel 15 nieuwe muggenbulten heb ontdekt….. Even ter vergelijking: ik heb er inmiddels ongeveer 20 waarvan 4 ontstoken, Sanne 3 waarvan 0 ontstoken!
- We morgen ontbijt hebben op de 7e verdieping van ons hotel.. jaja op het dakterras!
- De liften in onze hotels steeds groter worden? In Milaan konden we amper met zijn 2en in de lift, inmiddels hebben we zelfs een hotel met 3 liften, waar zelfs 6 personen per lift in kunnen!
- Het ijs (volgens onze keuring) toch het lekkerste is in Venetië…. tot nu toe dan!
- De Mac Donalds in Rome goedkoper is dan in Florence? Jaja, op een ijsje scheelt het een euro!
25 Juli 2010 - 13:50
Familie Kuijpers:
Wat een verhalen,
leuk voor jullie!
geniet er van
doen wij vanaf morgen ook! :D
Groetjes Je Lieve peetouders en nichjes -
25 Juli 2010 - 14:46
Petra En Lambert :
heel leuk reisverslag veel details en zo te lezen hebben jullie het erg naar je zin. wij zijn ook bijna klaar om op reis te gaan. dus geniet nog een paar dagen en tot volgende week woensdag heel veel groetjes van ons.